R
Gratis verzending vanaf 50 euro
R

Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

R

Gratis mini bij bestellingen vanaf 75 euro

ICADA keurmerk

Op de producten van KRAEM is het ICADA zuiverheidskeurmerk van toepassing. Wij vinden het namelijk zeer belangrijk dat er door een derde partij op wordt toegezien dat KRAEM de natuurlijkheidseisen opvolgt. Dit zorgt voor transparantie, zodat jij zeker weet dat KRAEM ook echt is opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten.

Wat is ICADA?
ICADA staat voor gecertificeerde biologische en natuurlijke cosmetica. Het is een Duits label en strenger dan bijvoorbeeld BDIH en Natrue. 80% van het assortiment (in tegenstelling tot 70% bij Natrue en 60% bij de BDIH) moet voldoen aan de natuurlijkheidseisen. Het garandeert dat de plantaardige ingrediënten waar mogelijk, afkomstig zijn uit de biologische landbouw.

Daarnaast zijn bepaalde ingrediënten en productietechnieken verboden. De producten mogen niet worden getest op dieren. Ook worden er geen ingrediënten van dode dieren verwerkt. Overbodige en niet-recyclebare verpakkingen dienen vermeden te worden.


Alleen authentieke natuurlijke cosmeticabedrijven met een natuurgerichte bedrijfsfilosofie worden toegelaten bij ICADA. Product en bedrijf worden dus als één gezien, dienen aan de strengste eisen te voldoen en worden gecontroleerd door een onafhankelijke instituut. Het is dus niet mogelijk om een tweede productlijn te produceren die niet of minder natuurzuiver is, of waar wel op dieren wordt getest.