R
Gratis verzending vanaf 50 euro
R

Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

R

Gratis mini bij bestellingen vanaf 75 euro

Twee belangrijke plantaardige oliën uit Duindoorn

Ben je wel eens naar Zeeland geweest?

Dan zal het je zijn opgevallen dat de duinen grotendeels bedekt zijn met Duindoorn (Hippophae Rhamnoides) struiken. En dat is geen toeval. De Duindoorn wortelt zowel verticaal als horizontaal. Daarmee is de struik in staat om het losse duinzand vast te houden en erosie te voorkomen. Duindoorn kan ook goed tegen de zouthoudende wind uit zee en is bestand tegen langdurige droogte. Om verdamping te voorkomen is de duindoorn bekleed met stervormige schubjes. Deze schermen de struik af van directe zonbestraling. Ze zijn met lucht gevuld en geven de struik de grijs-zilverachtige kleur.

Duindoorn is tweehuizig, dat betekent dat er mannelijke en vrouwelijke planten zijn. En natuurlijk dragen alleen de bevruchte vrouwelijke planten bessen.
Deze bessen worden door veel trekvogels gegeten. Ze zijn precies rijp in de tijd dat duizenden lijsters en andere zangvogels de duinen passeren op weg naar hun overwinteringsgebieden. De extra energie die de bessen geven, hebben ze dan hard nodig. Ook zorgen de vogels voor verspreiding van het zaad.

Maar ook voor ons is Duindoorn zeer waardevol!

De uit het vruchtvlees van de bessen gewonnen olie is buitengewoon vitaminerijk (bevat 7x meer vitamine C dan een sinaasappel) en wordt gebruikt bij allerlei huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, maar ook bij verbranding door de zon en wondgenezing.

En ook uit de zaden van de bessen kan een vette olie worden gewonnen met een heel ander vetzuursamenstelling dan de olie uit het vruchtvlees. Deze olie absorbeert snel en activeert de vorming van collageenvezels. Ideaal dus voor de rijpe huid omdat het zorgt voor een langdurige versteviging van de huid. Werkt ook ontstekingsremmend.

Deze twee waardevolle oliën worden bij KRAEM hoofdzakelijk verwerkt in de huidverzorgende producten van de ENERGY productlijn.

Overige berichten

COVERSTORY IN VAKTIJDSCHRIFT DE BEAUTYSALON

KRAEM op de cover! Deze maand pronken onze producten op de cover van het vaktijdschrift 'De Beautysalon'. In een twee pagina's groot artikel over KRAEM wordt onze visie en werkwijze volledig uitgelicht.      Klik hieronder voor het volledige artikel!...

Lees meer
Gebruik je nog steeds chemische zonnebrand crème?

Gebruik je nog steeds chemische zonnebrand crème?

Het voorjaar met lekker weer en meer zon zit er weer aan te komen. Hè, lekker, kunnen we weer wat meer naar buiten. Maar pas ook op. Zo’n verraderlijk zonnetje is wel heerlijk om in te vertoeven, maar onze winterhuidjes zijn nog niet veel gewend en dus kunnen we snel...

Lees meer
Is jouw huid ook droger door het vele binnen zitten?

Is jouw huid ook droger door het vele binnen zitten?

Gebruik dan met enige regelmaat een gezichtsmasker! Door regelmatig een gezichtsmasker te gebruiken zal je huidconditie sterk verbeteren. Het zorgt ervoor dat een droog, trekkerig gevoel, schilfers en/of roodheden verdwijnen. Een gezichtsmasker geeft de huid een...

Lees meer
Gebruik jij af en toe een peeling?

Gebruik jij af en toe een peeling?

Wist je dat de huid in jouw gezicht overdag veel te verduren heeft? Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan het weer en aan luchtvervuiling. En bij vrouwen ook nog aan make-up. Een peeling is een handig hulpmiddel om jouw huid tot diep in de poriën te reinigen en...

Lees meer